Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren optik – Distance
Hovedbåren optik – Nær
Viden

PRODUKTER

ARBEJDE OG HVERDAG

Hvorfor er det vigtigt at beskytte mine øjne?

Beskyt dine øjne – De skal holde hele livet!

Når vi er unge, bekymrer vi os ikke så meget om vores syn, eller hvorfor vi skal beskytte vores øjne mod det skadelige lys, som slider på øjnene – men eksponering kan forårsage langvarig skade. Hyppig udsættelse for sollys kan fremskynde aldersændringer i makula også kaldet makuladegeneration. Makuladegeneration medfører nedsat detaljeorientering i det centrale syn. Uden det centrale syn er det svært at genkende ansigter, køre eller endda læse.

Øg bevidsthed på øjensundhed

I hverdagen, på arbejdet og i fritiden bliver øjnene konstant udsat for skadeligt og forstyrrende lys. I stedet for at tage synet for givet, bør vi derfor give vores øjne de bedst mulige betingelser for at vare livet udved at beskytte dem så meget som muligt mod skadeligt UV -lys og forstyrrende blåt lys. Øjenlåg og især huden omkring øjnene er særligt udsat for risiko for at udvikle hudkræft.

Børns øjne er fem gange mere følsomme

Vores øjnes naturlige beskyttelse mod skadelige stråler er ikke fuldt udviklet før i ens 20’ere, og den begynder at falde efter en alder af 45 år. Men da øjnene er fem gange mere følsomme i en ung alder, er det af afgørende betydning for børn at beskytte deres øjne ordentligt. Unge tilbringer meget tid udendørs, og i en alder af 18 år kan øjnene allerede have været udsat for så meget som 80% af det samlede UV -lys, de vil blive udsat for i løbet af deres levetid.