Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren Optik – Distance
Hovedbåren Optik – Nær
Viden

PRODUKTER

CASE STORY

Mød Johan Sundberg, professionel trekking guide

“Solbriller er et af de vigtigste udstyr jeg har med på mine ture.”

I sit arbejde som trekking guide udsættes Johan Sundberg for ekstremt stærkt sollys i lange perioder. Han tilbringer sommersæsonen i høje højder i Alperne. Efterår, vinter og forår guider han vandringsgrupper langs Middelhavets stier, Atlasbjergene i Marokko og gennem den jordanske ørken. Med 22 års erfaring som professionel guide ved han, hvor vigtigt det er at beskytte sine øjne.

– ”Billige benzintanks” solbriller kan faktisk gøre mere skade end gavn. Det er en helt anden oplevelse end med de rigtig gode individuelle solbriller. Solbriller er lige så vigtige som dine vandrestøvler. Det er selvfølgeligt meget anderledes i Alperne, ved 3.000 meter højde, i forhold til de normale vandreture i de svenske bjerge.”

På grund af den omfattende eksponering af UV-lys og blåt lys har Johan valgt filterkombinationen Pol 3/ 450. Denne kombination blokerer mod kraftigt blåt lys og giver den mørkeste mulige polarisering.

– ”Efter 10 timer i høje højder, omringet af is og sne, led jeg tidligere af spændingshovedpine, selvom jeg brugte solbriller i kategori 4. Men med mine solbriller fra Multilens er jeg helt afslappet og har intet behov for at knibe øjnene sammen. Jeg har brugt mange forskellige solbriller i årenes løb, men selvom de har været kategori 4 solbriller, kneb jeg stadig mine øjne sammen.”

Filter solbrillerne blev en helt ny oplevelse for Johan, der øjeblikkeligt bemærkede en stor forskel allerede fra første gang han afprøvede dem.

– ”Glassene er langt det bedste, jeg har haft. I starten, kan de føles for lyse. Men jeg kunne hurtigt mærke, hvordan mit ansigt slappede af, så de gjorde naturligvis noget, jeg havde manglet. Så det er ikke sandt længere at sige ‘jo mørkere glas jo bedre’. Tidligere brugte jeg kategori 4 solbriller, som man ikke må køre i bil med. Med filter solbriller er det anderledes. Selvom de beskytter meget, er de ret lyse og aldrig for mørke, så jeg kan derfor bære dem hele tiden. Dette gælder selv i delvis overskyet vejr, ved bilkørsel og endda til skiløb. Så nu ser jeg det hele i et nyt perspektiv.”

Johan værdsætter også den forbedrede kontrast fra filter effekten.

-”Når man bevæger sig i højalpint terræn med morænesten, er det vigtigt at se omgivelserne klart, selv når det er tåget eller overskyet, forklarer Johan, som sætter pris på filter linsens kontrastfremmende egenskaber.”

Det fremhæver konturerne enormt. Især når du bevæger dig i et råt terræn, er det vigtigt at vide, hvor du placere dine fødder.