Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren Optik – Distance
Hovedbåren Optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Sejlads

Vandets overflade har en stor refleksionsevne og derfor udsættes man for ekstreme lysniveauer ved alle former for vandsport, selv på overskyede dage. Lyset er gerne stærkere, end man kan forestille sig.

Gode råd til afhjælpning:

  • Brug gode solbriller med 100% beskyttelse mod UV-stråler og helst også med beskyttelse mod kortbølget blåt lys, som også kan være generende. Graden af ​​mørke afhænger af lysforholdene, hvor stærkt lyset er, og din lysfølsomhed.
  • Brug solbriller med polarisering, der effektivt fjerner refleksioner fra vandet.
  • Husk at selvom det er overskyet, udsættes du for UV-lys.
  • Selv i skyggen udsættes du for UV-lys, da en stor del af UV-lyset reflekteres fra omgivelserne.
  • Vælg et stel, der beskytter mod lys, både fra siderne og ovenfra.
  • Ved at bruge filter solbriller får du en øget komfort og bedre kontrast synlighed, sammenlignet med almindelige solbriller, samtidig med at beskyttelsen optimeres.
  • Med filter solbriller kan du blive længere tid ude i solen uden at opleve anstrengelse eller behov for at misse med øjnene.

Anbefaling af filtervarianter, der kan bruges til sejlads:

Det ofte ekstreme lysforhold der ses under sejlads, kan afhjælpes ved brug af Pol 3 med et ML Filter.
ML Filter 500 er grundlæggende en gul-orange farve, der absorberer 95% af alt blåt lys. I kombination med et polariseret lag er det en filter solbriller, der fungerer i de fleste miljøer. ML Filter 511 har en orange basisfarve og absorberer alt blåt lys og opfattes normalt, som værende meget behageligt i vandmiljøer. ML Filter 527 er lidt mørkere end 511 og absorberer alt blåt lys, samt en del af det grønne spektrum.