Glas Program og Stel
ML Filter
Hovedbåren Optik – Distance
Hovedbåren Optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Skydning

Briller til skytten

Optik, der er specielt produceret til skytter.

En forudsætning for overhovedet at kunne skyde er at du skal have et skarpt syn. Hvis du ikke har brug for styrke i dine briller eller kun har brug for single glas med lav styrke, opstår der ikke begrænsninger.

Der kan dog være problemer, hvis du har høje styrker, eller hvis du har progressive glas. Problematikken ligger i optikken, da på grund af optikken i disse glas kan give begrænsninger i, hvor godt du kan se, og derfor hvor godt du kan sigte mod dit mål. Du kan også drage fordel af vores kontrastfremmende filtre, som mange skytter bruger, for at få et bedre kontrastsyn og derved en bedre ydeevne.

Nedenfor kan du finde nogle optimeringer, vi kan gøre for at skabe et bedre syn for skytter:

  • Et segment med optimal optik til skydning – Vi kan placere et segment med den nøjagtige styrke, du har brug for og nøjagtigt det sted, hvor du ser gennem glasset, når du sigter. Resten af ​​glasset kan eks. være progressiv.
  • Et læsefelt der ikke generer synsfeltet – Et glas med optimeret optik til skydning evt. med en lille læsesegment der ligger perifert i synsfeltet.
  • Kontrastforbedrende filtre på tværs af glasset – Uanset hvilken styrke eller hvilken type glas, kan vi sætte kontrastforbedrende filtre på glasset.
  • Et kontrastforbedrende filter i segmentet – Hvis du ikke vil have hele glasset tonet med et kontrastfilter, kan du også få det kun i den del, du bruger når du skyder.
  • Et prisme for at kompensere for svaghed i øjets muskel – Hvis du har haft en svaghed i musklen, kan give problemer med at se når du sigter. Her kan vi ved hjælp af et indbygget prisme i glasset kompensere for dette og gøre det muligt for dig at sigte komfortabelt.

Anbefalet filter, der er egnet til skydning:

ML Filter 500, som er en gul-orange farve, der blokerer 100 procent af UV-lyset og absorberer 95 procent af det blå lys. Det er et velegnet alsidigt filter, hvis du også opholder dig i lyse omgivelser.