Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren optik – Distance
Hovedbåren optik – Nær
Viden

PRODUKTER

VIDEN

Lysbeskyttelse

Beskyttelse mod stærkt lys

Når vi bruger solbriller af god kvalitet, vil vi opnå to ting: Vi ønsker at beskytte vores øjne mod det skadelige UV-lys, (ultraviolette stråler), der kan skade øjet, og vi vil blænde fra det stærke lys (reducere transmission), så vi kan bruge “det gode lys”.

Virkelig gode solbriller skal afprøves med beskyttelse, ved kombination af ​​filter eller farve (eller lystransmission). Det giver dig mulighed for at opnå den bedste optiske filtersolbrille med den højeste komfort.

I moderne solbriller kan flere effekter arbejde sammen. Kurverne angiver forskellige gule filtre, der blokerer dele af det blå lys. De vandrette linjer viser absorptionen, dvs. hvor meget du reducerer lystransmissionen til øjet. Cirklen angiver hvor i spektret “det gode lys” er. Med f.eks. gult filter 450 og Polaroid med 65% absorption er det markant lysblokering. Det giver en bedre kontrast og mindre blænding.

Fotofobi betyder øget lysfølsomhed

Nogle personer er mere følsomme over for lys end andre. Unaturlig lysfølsomhed kaldes fotofobi. Fotofobi er mere almindelig, når man bliver ældre. Det skyldes ofte den uklare linse i øjet, der kommer med alderen. Den uklare linse i øjet giver en stor lysspredning med store lysgener. Derfor ser vi ofte ældre folk, bruge hånden til afskærmning. En kasket eller en solhat kan anbefales til at mindske generne.

Fotofobi kan også opleves i forbindelse med betændelse i øjet, såsom regnbuehindebetændelse. Lys- og blændingsfølsomhed er et normalt symptom på visse øjensygdomme, såsom nethindeforandringer, grå stær, manglende iris (aniridi) eller manglende pigment i øjet (albinisme). Ved fotofobi er det vigtigt at beskytte mod direkte lysindfald, mindske ​​lysmængden (transmission) og filtrere ubehagelige refleksioner ud.