Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren optik – Distance
Hovedbåren optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Hvorfor er det vigtigt at beskytte mine øjne?

Beskyt dine øjne – De skal holde hele livet!

Når vi er unge, bekymrer vi os ikke så meget om vores syn, eller hvorfor vi skal beskytte vores øjne mod det skadelige lys, som slider på øjnene – men eksponering kan forårsage langvarig skade.

Hyppig udsættelse for sollys kan fremskynde aldersændringer i makula også kaldet makuladegeneration. Makuladegeneration medfører nedsat detaljeorientering i det centrale syn. Mennesker, hvis øjne har været udsat for ekstrem lyspåvirkning fra havet og strandmiljøet, kan blive påvirket af “Surfer’s Eye” eller Pterygium, som er en udvækst i det hvide i øjet. Øjenlågene og den følsomme hud omkring øjet er også særligt tilbøjelige til at udvikle hudkræft.

Så i stedet for at tage vores syn for givet, bør vi give vores øjne de bedst mulige betingelser, for at de kan bevares hele livet ud. Dette gør vi ved at beskytte dem så meget som muligt mod skadeligt UV-lys og forstyrrende blåt lys.

Bare 15 minutters overeksponering for UV-lys kan føre til ‘sne-blindhed’, en meget smertefuld tilstand efter at solen har brændt på hornhinden. Dette sker normalt, når du ikke har solbriller på eller er iført solbriller, der mangler tilstrækkelig beskyttelse i et meget lyst miljø. Hvilket f.eks. kan være i store højder eller i sne. Gentagen eksponering for UV-lys øger risikoen for at udvikle øjensygdomme og kan føre til tidlig udvikling af grå stær.

Lær hvordan du undgår det skadelige lys!

Beskyttelse mod overeksponering af UV-strålinger og stærk eksponering af generende blåt lys er naturligvis især vigtigt i lyse omgivelser, såsom i sne, ved vandet eller på en sandstrand. Derudover skal man huske på følgende:

  • Store højder påvirker UV-strålingen. Allerede ved 3000m er UV-strålingen 1,5 gange stærkere end ved jordens overflade.
  • På en overskyet dag udsættes du stadig for farligt lys, selvom sollyset er skjult af skyer.
  • Når solen er lav på himlen, f.eks. morgenen og eftermiddagen kan eksponeringen af ​​skadeligt lys være højere, end du tror.
  • Selv i skyggen udsættes øjnene for ca. 50% af solens direkte UV-stråler.
  • 40% af de UV-stråler, der rammer dine øjne, er blevet reflekteret fra omgivelserne, fra siderne, nedenfra, ovenfra, fra dine kinder og reflekteres endda på indersiden af dine ​​glas.
  • En kasket eller solhat giver ikke nok beskyttelse, selvom den giver en god grundlæggende beskyttelse.