Glas Program og Stel
ML Filter
Hovedbåren Optik – Distance
Hovedbåren Optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Vintersport

Ved al slags vintersport er det særligt vigtigt at beskytte dine øjne – da lysstyrken på en solskinsdag med frisk sne kan være hele 10 og endda op til 15 gange stærkere end det lysstyrkeniveau, dine øjne kan klare. 450 filter kombineret med et Pol 3 er en passende kombination, der giver omfattende beskyttelse og forbedrer kontrasten.

Under skiløb er der mange faktorer, der spiller ind for at få et godt og behageligt udsyn. På den ene side kan der være ekstreme lysforhold med meget lys, hvori sneen reflekterer en stor mængde lys. Der kan også være meget små kontraster mellem forskellige højdeforskelle i sneen, som det kan være vigtigt for skiløberen at se.

Her er nogle ting, du skal huske på, når du står på ski:

  • Brug altid gode solbriller med 100% beskyttelse mod UV-stråler og helst også beskyttelse mod kortbølget blåt lys, da dette også kan være generende. Graden af ​​mørke afhænger af lysforholdene, altså hvor stærkt lyset er, og din lysfølsomhed.
  • Brug solbriller med polarisering, der effektivt fjerner refleksioner fra sneen.
  • Vær ekstra forsigtig i høje højder. For hver 1000 m højere højde, øges UV-strålingsstyrken med ca. 10-12%.
  • Selvom det er overskyet, udsættes du for UV-lys.
  • Selv i skyggen udsættes du for UV-lys.En stor del af UV-lyset reflekteres fra omgivelserne.
  • Vælg et stel, der beskytter mod lys, selv fra siderne og ovenfra.
  • Ved at bruge filter solbriller får du øget komfort og bedre kontrast synlighed, sammenlignet med almindelige solbriller, samtidig med at beskyttelsen optimeres.
  • Med filter solbriller kan du blive længere tid ude i solen uden at opleve anstrengelse og uden behovet for at misse med øjnene.

Nedenfor, anbefales tre forskellige løsninger, som vi synes er gode at afprøve. Hvis lysforholdene er ekstreme, er det naturligvis muligt at bruge andre filtre end de tre anbefalede eller at tilføje ekstra farve.

ML Filter 450 er et citrongult filter, der blokerer alt UV-lys og 100% af det kortbølget blåt lys. Denne kan være god at bruge, steder hvor kontrastsyn er vigtigt, men måske ikke i de lyseste miljøer. Dette filter skal i de fleste sammenhænge kombineres med Pol 1 eller Pol 3.

Et rigtig godt allroundfilter er ML Filter C1, som er en lysegul linse, der blokerer alt UV-lys og ca. 80% af kortbølge blåt lys. Et populært allround filter, der fungerer i de fleste situationer. Selvom det fjerner en stor del af det blå lys, opretholder du stadig dit farvesyn med C1. Dette filter skal kombineres med enten Pol 1 for normale lysforhold eller Pol 3 for endnu lysere miljøer.

ML Filter 500 er grundlæggende en gul-orange farve, der ud over fuld UV-beskyttelse giver ca. 95% absorption af det blå lys. Et godt alsidigt filter til folk, der opholder sig i lyse omgivelser. Bør også kombineres med Pol 1 eller Pol 3.