Glas Program og Stel
ML Filter
Hovedbåren Optik – Distance
Hovedbåren Optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Golf

Golf glas

Mange har problemer med deres almindelige briller, når de spiller golf. Vi har løsningen på dette problem!

Når du spiller golf, er der ligesom mange andre sportsaktiviteter, høje krav til synet. Nogle gange er de sædvanlige briller ikke nok. Det kan være, at øjnene er anstrengte af irriterende lys, eller at de progressive briller forstyrrer synsopfattelsen, når du ser på bolden, inden du rammer bolden eller ser på potter retningen.

Solbriller

Almindelige solbriller kan ofte være lidt for mørke til at give optimal kontrast og komfort, især hvis der ikke er stærkt solskin. Vi har flere forskellige varianter af medicinske filterfarver, der øger kontrastsynet. Kontrastfarven og dæmpningen skal afprøves og vurderes individuel og afhænger af din lysfølsomhed og de forskellige lysforhold. Det vigtigste er at du beskytter dine øjne mod farlig UV-stråling.

Optisk kompensation

Hvis du har solbriller, der er relativt krumme, får du optiske defekter, hvis du ikke kompenserer for dette. Denne kompensation sikrer, at bolden er, hvor den ser ud til at være. Dette gælder både solbriller med og uden styrke.

Golfbriller med læsetillæg

Hvis du bruger progressive briller i hverdagen og finder dem generende, når du spiller golf, er der flere forskellige alternativer du kan prøve i stedet for. Uden et læsefelt vil det være meget svært for dig at læse og skrive på et scorekort.

Alternative løsninger kan være følgende:

  • Læseruden placeret langt ned – bifokale briller hvor læseruden placeres længere nede end normalt, hvilket giver et bedre overblik, da ruden er mindre i vejen for synsfeltet.
  • Læseruden placeret højt op i glasset – bifokalt glas med en læserude placeret højt op i glasset betyder, at du har et klart synsfelt ned og til siderne. For at se på scorekortet skal du derfor løfte kortet eller bøje hovedet mere ned end normalt.

Forbedre din synsoplevelse

Uanset om din foretrukne interesse er ekstrem skiløb, beachvolley eller fluefiskeri, kan filtersolbrillerne forbedre oplevelsen gennem høj komfort og kontrast. Samtidig giver de beskyttelse, der overstiger minimumskravene med længder. Med filter solbriller er det muligt at befinde sig i stærkt sollys i lang tid, uden at misse med øjnene eller få hovedpine.

En golfrunde kan give flere timers lyseksponering. Ud over beskyttelse mod skadeligt og forstyrrende UV-lys og forstyrrende blåt lys giver filterglas også bedre kontrastsyn. Dette er især fordelagtigt ved f.eks. afstandsvurdering og for evnen til at se uregelmæssigheder på jorden. Den lysorange 500 linse med Pol 1 filter giver et meget godt kontrastsyn. Dog med den lysegule C1-linse bliver farvegengivelsen mere naturlig.

Med progressive brillerglas ses både scorekort, green og se fairway.