Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren optik – Distance
Hovedbåren optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Løb

Mange løbere løber uanset vejret. Det er derfor vigtigt at tænke på at beskytte sig mod stærk udsættelse for UV-stråling og kortbølget blåt lys (som findes i lyse omgivelser, når man løber langs vand eller ved en sandstrand).

Nogle tips til at huske på:

  • Selvom det er overskyet, bliver du udsat for UV-lys
  • Hold øje med UV-indekset. SMHI udsender en prognose i løbet af sommeren, som er god at holde styr på, ikke kun for hvordan du skal smøre dig men også hvordan du skal beskytte dine øjne.
  • Selv i skyggen udsættes du for UV-lys. En stor del af UV-lyset reflekteres fra omgivelserne. Hvis du opholder dig i sne eller sand, er refleksionen ekstremt stor
  • Vælg en krumt stel, der beskytter mod lys selv fra siderne eller ovenfra
  • En kasket eller solhat er en god solbeskyttelse, men det er normalt ikke nok til en god beskyttelse
  • Ønsker du en rigtig god filterløsning, der fungerer godt både i overskyet vejr og i solskin, kan du kombinere filtereffekt med en fotokromatisk effekt, der gør glassene mørkere i stærkt sollys
  • Med filtersolbriller kan du blive længere ude i solen uden at opleve anstrengelse eller at skulle “misse” med øjnene
  • For folk, der har brug for læsestyrke i deres solbriller til at tjekke deres GPS eller læse et kort, findes der standardløsninger med læsetillæg eller det er muligt at skræddersy en løsning efter behov.

Nedenfor er en anbefaling af tre forskellige løsninger, som vi synes er gode at begynde at prøve. Skulle lysforholdene være ekstreme, er det naturligvis muligt at bruge andre filtre eller blot tilføje ekstra farve til en af ​​nedenstående løsninger.

Et godt produkt at starte med at teste er ML Filter C1, en dybest set lys gul linse, der blokerer alt UV-lys og omkring 80% af det kortbølgede blå lys. Et populært all-round filter, der virker i de fleste situationer. Selvom det fjerner en stor del af det blå lys, bevarer du dit farvesyn med C1. Dette filter bør kombineres med enten Pol 1 for normale lysforhold eller Pol 3 for endnu lysere omgivelser.

ML Filter 450 er et citrongult filter, der udover alt UV-lys blokerer 100% af det kortbølgede blå lys. Samlet set er den lidt lysere end C1, men forstærker kontrasterne yderligere. Kan være god at bruge, hvor kontrastsyn er vigtigt, fx i miljøer med sne eller vand. Dette filter bør også kombineres med Pol 1 eller Pol 3.

ML Filter 500 har en gul-orange farve, som udover fuld UV-beskyttelse giver omkring 95% absorption af det blå lys. Et godt allround-filter til personer, der opholder sig i lyse omgivelser. Bør også kombineres med Pol 1 eller Pol 3.