Glas program og Stel
ML Filter
Hovedbåren optik – Distance
Hovedbåren optik – Nær
Viden

PRODUKTER

SPORT OG UDENDØRS

Svømning

Der er flere fordele ved at bruge filterbriller til vandsport.

Forbedret udsigt, mens filterglasset afskærer det skadelige og forstyrrende lys, slipper den mere af det harmløse lys ind. Det betyder, at du uden at sænke komforten kan lade et filterglas lukke mere lys ind end traditionelle solbrilleglas. Dette har den positive effekt, at du ser bedre, da hjernen får mere information at arbejde med (end med traditionelle solbriller).

Derudover øger filterglasset kontrastsynet, hvilket er en stor fordel ved aktiviteter som wakeboard, jetski mm.

Det er vigtigt at undgå overeksponering for UV-stråling og kraftig udsættelse for blåt lys i lyse omgivelser, for eksempel fra vandet under sejlads. Derudover skal man huske på, at der er skadeligt lys til stede, selvom den direkte solstråling er sløret af skyer. Selv ved lave solhøjder, for eksempel om morgenen eller eftermiddagen, kan udsættelsen for skadeligt sollys være større, end du tror. I skyggen udsættes øjnene for omkring 50 procent af solens direkte UV-stråling. Hele 40 procent af det UV-lys, der når vores øjne, er blevet reflekteret fra omgivelserne og kommer fra siderne, nedefra, kinderne, indersiden af ​​solbrillerne mm. En kasket eller solhat er ikke en perfekt beskyttelse, selvom den giver en god grundbeskyttelse.

Beskyt øjnene – de skal holde hele livet. Når vi er unge, tænker vi ikke så meget over vores syn eller hvorfor vi skal beskytte vores øjne mod det skadelige lys, der slider på vores øjne. Mennesker, hvis øjne har været udsat for ekstrem lyseksponering i et hav- og strandmiljø, kan blive påvirket af “Surfers eye”, eller Pterygium, som er en udvækst af øjet. Øjenlåg og huden omkring øjet er også særligt udsat for hudkræft.

Med filtersolbrillerne er det muligt at opholde sig i stærkt sollys i længere tid, uden at skulle skele eller få hovedpine.

Filterforslag til sejlads/bådsejlads:

Lysstyrken øjnene udsættes for i alle former for vandsport er ekstrem høj på grund af vandoverfladens refleksioner – også når den er overskyet. Bedste beskyttelse og lyskomfort på en solskinsdag til søs giver et Pol 3 filter, der har en højere grad af mørke i kombination med filterfarverne 500 eller 511. Ved mindre ekstrem lyseksponering anbefales filterfarven C1 i kombination med Pol 1 .

ML Filter 500 En gul-orange farve, der blokerer 100 procent af UV-lyset og absorberer 95 procent af det blå lys. Velegnet all-round filter, hvis du også opholder dig i lyse omgivelser.

ML Filter 511 En mere orange glasfarve, der absorberer alt blåt lys og samtidig højner, da det beskytter meget godt mod blåt lys, er 511 velegnet til følsomme øjne, såvel som til dem, der opholder sig ved vand, hvor eksponeringen for blåt lys er ekstremt høj.

ML Filter 527 Lys rød-orange linse, der blokerer alt blåt lys og giver god kontrast. Velegnet til sejlads/kajak/bådsejlads etc. 527 ændrer farvefarve markant og passer i situationer, hvor filtereffekten virkelig øger ydeevnen.

ML Filter 450 En citrongul farve, der absorberer 100 procent af både UV-lyset og det generende blå lys. Denne farve er meget velegnet til ekstremt lyse miljøer som vand, hvor kontrastsyn også er af stor betydning.